Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

Τα φώτα στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης έμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Βενιζέλος, Ρέππας, Καστανίδης, Κουτρουμάνης κα έσκιζαν επί ώρες χαρτιά και σχέδια για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ενός θεσμού που απειλεί να στείλει την κυβέρνηση στην… αποστρατεία...

Οι υπουργοί είναι σε κλοιό. Η Τρόικα ζητά εξοικονόμηση πόρων, αλλά οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα απολυθούν κοστίζουν. Και λεφτά δεν υπάρχουν. Γιατί δεν έχει νόημα να γλιτώσεις 1 εκατ. και να πληρώσεις δύο. Για αυτό στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτηκαν η είσοδος στην εφεδρεία να ισοδυναμεί και με ειδοποίηση απόλυσης. Ώστε ο εργαζόμενος να δικαιούται μειωμένη αποζημίωση αν δεν βρει θέση στο δημόσιο μετά από 12 ή 18 μήνες που θα μείνει «παρκαρισμένος» στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ένταξη ενός εργαζόμενου στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας η υπηρεσία θα ζητά τη συναίνεσή του. Εγγράφως. Ώστε στη συνέχεια να μπορεί να αντιμετωπίσει το δημόσιο τυχόν νομικές προσφυγές. Για να μη ξεσηκωθεί σάλος, όμως, η δήλωση θα είναι γενική και δε θα περιλαμβάνει παραίτηση από νόμιμα δικαιώματα, τα οποία ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ασκήσει, επικαλούμενος πως υπέγραψε κάτω από ψυχολογική πίεση. Και το κράτος, όμως, θα έχει στα χέρια του ένα ισχυρό χαρτί της βούλησης του εργαζόμενου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έλαβε χώρα η αλλαγή της εργασιακής σχέσης. 

Και αν το συνταγματικό είναι το πιο απλό από τα θεσμικά η κυβέρνηση ψάχνει και τα κριτήρια για την ένταξη των υπαλλήλων στο νέο καθεστώς. Ηλικία, θέση στην παραγωγή και προσόντα είναι τα τρία επικρατέστερα. Στόχος είναι να οδηγηθούν στην εφεδρεία οι πιο ηλικιωμένοι και οι λιγότερο μορφωμένοι. Αλλά, πάλι θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις τους. Οπότε, εδώ καλείται να παίξει ρόλο ο Γιώργος Κουτρουμάνης, εισάγοντας νέο ασφαλιστικό με προβλέψεις για μειωμένο εφάπαξ, μειωμένες επικουρικές και μικρότερες βασικές συντάξεις!

Αυτά συζητήθηκαν το βράδυ. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το νέο φορολογικό και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ώστε στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι υπουργοί να δουν ξανά την Τρόικα

Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com