Ενημέρωση για κάθε ενδιαφέρον ή σοβαρό θέμα, 24ώρες το 24ώρο, 7ημέρες την εβδομάδα. Συντονιστείτε μαζί μας!

rss rss
rss rss

   

Ο 8χρονος που επικοινωνεί με αλπικές μαρμότες

Ο σύγχρονος... Μόγλης από την Αυστρία
Είναι πολύ ντροπαλές όταν συναντούν ανθρώπους. Οι μαρμότες χτυπούν τις ουρές τους και τα δόντια τους για να απομακρύνουν τους δίποδους «εισβολείς» και μετά με δυνατά σφυρίγματα ειδοποιούν την υπόλοιπη αγέλη για να εξαφανιστεί. 






Όταν όμως βλέπουν τον μικρό Matteo Walch, οι αλπικές μαρμότες κάθονται δίπλα του και δεν δείχνουν τίποτα άλλο εκτός από τρυφερότητα.

Ο 8χρονος ανέπτυξε έναν παράξενο δεσμό με τις μαρμότες από την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή μαζί τους πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε, η οικογένειά του επιστρέφει και επισκέπτεται την αποικία τους στην περιοχή Groslocker στην Αυστριακές Άλπεις για δύο εβδομάδες κάθε χρόνο. 

«Η φιλία τους κρατά πάνω από πέντε χρόνια», λέει ο πατέρας του Matteo, Michaela. «Αγαπά αυτά τα ζώα κι εκείνα δεν τον φοβούνται καθόλου επειδή ο Matteo έχει συγκεκριμένα συναισθήματα γι’ αυτά κι εκείνα το καταλαβαίνουν. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το δεσμό τους». 

«Η φωτογραφία ενός περίεργου ζώου που με πλησιάζει είναι χίλιες φορές πιο ωραία από μία φωτογραφία οποιουδήποτε ζώου που με κοιτά με τρόμο πριν εξαφανιστεί. Έτσι προσπαθώ να φωτογραφίσω τις στιγμές υπερηφάνειας, ομορφιάς αλλά και αστείες στιγμές δίνοντας στους άλλους την ευκαιρία να απολαύσουν τον θαυμαστό κόσμο των ζώων», προσθέτει. 

Δείτε τις φωτογραφίες  



 


Συνολικές προβολές σελίδας



Επικοινωνήστε μαζί μας : troikanoi@gmail.com
Troikanoi.gr
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com